Tedarik Zinciri Referans Modeli (Scor) Nedir?

           (SCOR-Supply Chain Operations Reference)

 Tedarik Zinciri Yönetimi,  farklı coğrafyalarda farklı kültürlerde çok şirketin yer aldığı  uluslararası bir yönetim modelidir. Sürecin işleyişi sırasında, şirketler arası uzaklıklar, kültürel farklılıklar, işleyiş sırasında sürecin yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bu sebeple uluslararası boyutta uygulanabilir standart bir iş modeline ihtiyaç doğmuştur.

Tedarik Zinciri İşlemleri Referans (SCOR) modeli, bu ihtiyaçlar doğrultusunda Tedarik Zinciri Konseyi (SCC) tarafından bütünsel tedarik zinciri yönetimi anlayışı ile geliştirilen entegre bir iş modelidir.

 Tedarik Zinciri Konseyi, bağımsız, kar amacı gütmeyen, TZY sistem ve uygulamaları alanında çalışmalar

yaparak, bu alandaki son gelişmeleri, tüm işletmeler ve üyeleri ile paylaşma arzusunda olan bir organizasyondur.

800’den fazla şirket üyesi bulunmaktadır.

1996 yılından bu yana ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen Scor modelinin kısa kitapçığına  www.supply-chain.org  adresindeki Tedarik Zinciri Konseyinin web adresinden ulaşılabilir. Bu model tedarik zinciri yönetimi için endüstriler arası standart kabul edilmiş dünyada ilk ve tek referans model olma özelliğini taşımaktadır.

Scor Referans  Modeli, iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması; mevcut ve olması gereken durumun belirlenmesi, kıyaslama ve sürecin performansının ölçülmesi uygulamaları için gereken alt yapıyı oluşturur

Yorum bırakın